Här kan du läsa om SATS historia.

SATS dök upp på marknaden 1995, under en tid när gymmen ännu inte slagit igenom bland den breda allmänheten utan mest besöktes av muskelbyggare. Vi inom SATS bestämde oss för att ändra på detta och erbjuda ett träningsalternativ för vanliga människor. Konceptet blev en stor framgång som spred sig till de övriga nordiska länderna och vi byggde ut vår verksamhet och köpte upp några av de marknadsledande aktörerna i Sverige, Danmark och Finland. Varumärket ELIXIA lanserades 2001. Strategin var att erbjuda marknadens bästa service och träningsupplevelse med välutrustade träningscenter av högsta kvalitet. Vid utgången av 2013 hade ELIXIA 61 träningscenter i Norge, Finland och Sverige.År 2014 gick SATS och ELIXIA samman och blev på så sätt Nordens ledande träningskoncern med målsättningen att aktivera människor för förbättrad hälsa och ökad livskvalitet. I början av 2018 fick SATS åtta nya center i Sverige när tidigare Fresh Fitness blev SATS. 

HISTORISKA MILSTOLPAR:

1995

SATS öppnar sina första åtta träningscenter i Norge.

1998

SATS växer och har 49 center i Norden när kedjan blir en del av amerikanska 24 Hour Fitness Worldwide.

1999

SATS förvärvar den svenska träningskedjan Sports Club.

2000

SATS expanderar i Danmark och har nu mer än 100 center i Norden.

2001

Varumärket ELIXIA lanseras med elva center i Norge (efter att året innan köpt upp Frisk och Colosseum med åtta träningscenter) och fem i Finland.

2002

Investmentbolaget Nordic Capital och de norska grundarna köper tillbaka SATS.

2003

SATS expanderar i Finland.

2005

SATS förvärvar träningskedjan E2 med åtta träningscenter i Sverige.

2006

Tryg i Danmark smba köper SATS.

2007

ELIXIA köper Sportsclub Stavanger AS med sju träningscenter i Stavanger och Bergen.

2009

SATS öppnar ytterligare sju center.

2010

ELIXIA expanderar och öppnar två center i Sverige.

2011

ELIXIA öppnar ytterligare sju center.  Investmentbolaget Altor köper ELIXIA.

2013

SATS säljer samtliga center i Danmark för satsa på tillväxt i Norge, Sverige och Finland. ELIXIA öppnar sitt första center i Stockholm.

2014

Fusion mellan SATS och ELIXIA vilket blir Nordens största träningskoncern. I Sverige namnändras alla ELIXIA-center till SATS medan centren i Norge och Finland fortsätter att operera som två varumärken.

2016

I januari lanseras Online Training nordiskt, nu kan medlemmar träna var, hur och när de vill. I Sverige lanseras Martial Arts, en effektiv träningsform där du möter din inre fighter.

2017

En ny, mer flexibel prisstruktur på medlemskap lanseras. Medlemmar kan nu själva skräddarsy sitt medlemskap utifrån hur, var och när de vill träna - och bara betala för det träningsutbud de vill ta del av.  Två nya träningskoncept, HiYoga och Build'n Burn lanseras nordiskt.

2018

SATS köper upp träningskedjan Fresh Fitness i Sverige. I Augusti köper SATS träningskedjan Balance i Stockholm, med tre träningscenter. I september köper SATS träningskedjan fitness dk i Danmark, med cirka 40 träningscenter. Detta betyder att SATS finns på alla marknader i Norden, med över 200 träningscenter totalt.