SATS anser att barn behöver en vardag med spontan, lekbetonad och allsidig fysisk aktivitet, gärna ute i skogen, på lekplatsen, med idrottslaget eller genom att promenera och cykla dit de ska ta sig.

Samtidigt vet vi idag att många barn sitter för mycket stilla och ges inte möjligheten att vara fysiskt aktiva.

Som Nordens ledande träningsföretag vill SATS bidra med att ändra denna utveckling. SATS vill därför inspirera både barn och vuxna att röra på sig och leva ett aktivt liv. Goda vanor läggs tidigt och aktiva barn upptäcker snabbt glädjen över att använda kroppen. Vi vet idag att motorisk träning ger positiv effekt på barns grovmotorik, finmotorik, perception och förmåga att minnas detaljer. Vi vet också att det finns ett samband mellan fysisk aktivitet och psykisk hälsa samt att låg aktivitetsnivå ökar risken för fetma i barndomen.

Intentionen med SATS barnträning är att komplettera, inte konkurrera med, det aktivitetsutbud som idag erbjuds genom skolor och idrottsrörelsen i Sverige.

De som har köpt medlemskapet SATS Together får vistas ute på träningsytorna samt gå på utvalda klasser och har då tagit del av ett anpassat träningsprogram och fått tydliga rekommendationer av en personlig tränare.

Har du frågor om våra policys, hör gärna av dig till våra pressansvariga.