Så kom Yolanda i form på ett år

– Blev överraskad av min egen viljestyrka.
SATS
Pass
Våra medlemmar

Yolanda Kjærstad, 36 år, tackar gruppträningen på SATS för att ha ändrat sin livsstil totalt.

– Det bästa med att ha kommit dit jag är i dag, är att jag mår mycket bättre i mig själv, både fysiskt och psykiskt. När jag ser mig själv i spegeln blir jag glad och känner mig bra, säger Yolanda.

Efter många år av dålig kosthållning och sporadiska träningspass bestämde hon sig i fjol för att ta tag i saken.

– Det har resulterat i att jag har gått ner 19 kilo på mindre än ett år. Dessutom har jag kommit i form och fått en bättre hälsa, säger Yolanda stolt.

Yolanda understryker att resan dit hon är i dag inte har varit enkel. Men nu när hon ser tillbaka finns det inga tvivel om att det har varit värt det.

– Jag ser det kanske tydligare nu i efterhand, att jag inte hade det så bra tidigare. Jag var ofta sliten och hade inte ork till att vara med på saker. Nu har jag mycket mer energi och är helt enkelt en mer positiv version av mig själv. Det är även något som mina vänner har märkt av och berättat för mig.

Instruktörerna ger extra motivation

Yolanda uppskattar gruppträningen på SATS, speciellt passet Crosstraining, som är en högintensiv cirkelträning med styrke- och konditionsintervaller.

– Det är ett effektivt pass som har fokus på hela kroppen, det gillar jag. Instruktörerna ger extra motivation och har otroligt bra pass som gör att man vill komma tillbaka, säger hon.

[LÄNK] Just nu fri startavgift och ryggsäck. Skaffa ett medlemskap här!

Yolanda berättar att gruppträningen ger en extra push – eftersom det är svårare att smita undan träningen när du har anmält dig på ett pass och att du blir motiverad av instruktörerna att maxa träningen när du väl är där.

Alla är välkomna till SATS

Yolanda minns tillbaka till då hon skulle börja träna på SATS.

– Jag tyckte det var läskigt i början. Jag visste inte vad jag skulle göra och vem jag kunde vända mig till. Jag tror många upplever det som jag, att man är rädd för att inte passa in eller att man inte är tillräckligt vältränad, säger Yolanda och lägger till:

– Men alla är välkomna till SATS, så du behöver inte känna att du inte passar in.

Hennes bästa tips till andra som vill komma i gång med träningen är att ta med en vän eller partner de första gångerna. Då kan ni lära känna lokalen tillsammans.

Du kan också fråga personalen i receptionen som mer än gärna hjälper dig att hitta rätt och göra dig mer trygg. Personalen är där för dig.

Och inte minst:

– Tro på dig själv, du har viljestyrkan inom dig. Om jag kan klara det, kan du också klara det!

Lär sig av gruppträningen

Yolanda tränar också en del på egen hand och då kommer Crosstraining-timmarna till nytta.

– Jag gör ofta övningarna från passen när jag tränar själv. Jag kan inte så mycket om träning, därför är det bra att gå på gruppträning så att jag lär mig nya övningar och hur jag ska göra övningarna på rätt sätt.

När hon tränar på egen hand startar Yolanda ofta på motionscykeln som uppvärmning i cirka 20-30 minuter. För att sedan gå på Crosstraining-övningarna.

– Nu är målet att fortsätta med mina bra vanor. Då måste jag fortsätta träna och hålla igång kroppen med både gruppträning och träning på egen hand.

Något för alla

– SATS har Nordens största och bredaste gruppträningsutbud med något som passar alla. Vi har en stor variation med pass både för dig som är nybörjare och mer erfaren, säger Tonje Kristenstuen, Nordic GX Content Manager på SATS. 

– Vill du få bättre kondition eller vill du bli starkare? Kanske har du bara lust att dansa eller bara komma till ro och minska stressen? Hos oss ska alla kunna hitta något som man tycker om.

Om du inte är intresserad av Crosstraining som Yolanda, kan du välja bland andra grupper som Cycling, Indoor Running, Shape Up, Bodypump, Tabata och Bootylicious för att nämna några.

SATS har ett eget utbildningssystem som alla instruktörer måste genomgå för att kunna hjälpa och guida deltagarna på gruppträningen. Instruktörens viktigaste roll är att vägleda, motivera och inspirera medlemmarna så att man vill komma tillbaka.

– All gruppträning sker inte i traditionella träningssalar. Vi har flera olika pass ute i gymmet. Till exempel löppassen som är väldigt populära eller Prformance™ som är ett styrkepass med personlig tränare.

Gruppträningspassen på SATS har olika längder. Från 30, 45, 60 eller 90 minuter, säger Tonje.