Månadens medlem: Mark Levengood

Han är programledare, författare, föreläsare - och superlojal SATS-medlem sedan ”urminnes tider”. Mark Levengood är lika mysig som han är mystisk och tillsammans med sin PT upptäcker han nya muskler varje vecka. Självklart är Mark Månadens medlem!
SATS
Pass
Våra medlemmar

Kort om

Namn:

Mark Levengood

Ålder:

52

Bor:

Stockholm

Yrke:

Programledare

Aktuell med:

SVT-programmet ”Sverige” och tredje säsongen av ”Tro, Hopp och Kärlek”

Träningscenter:

SATS SoFo

Tränar helst:

Med sin PT, löpning och Bodypump

Medlem på SATS:

Sedan sent 80-tal

Hej Mark! Vad händer i ditt liv just nu?

Jag har en intensiv vår bakom mig där jag bland annat har filmat 22 avsnitt av SVT-serien ”Sverige” i Malmö.  Utöver det har jag också filmat en ny säsong av Tro, Hopp och Kärlek, där jag hjälper präster att hitta kärleken. Den här säsongen kommer att bli helt fenomenal. Det har varit en otroligt rolig vår och jag har träffat många fantastiska människor.  


Mitt liv har tack vare mitt yrke blivit alldeles storslaget


I vilken av alla dina yrkestitlar känner du dig mest hemma?

Jag är programledare. Jag var bara 16 år när jag började arbeta med TV och tack vare det så har jag fått uppleva så mycket roligt i mitt liv. Jag har fått se världen och träffa massor med intressanta människor. Mitt liv har tack vare mitt yrke blivit alldeles storslaget.

Den största anledningen till sin framgångsrika karriär menar Mark är tack vare att han säger ”ja” till det mesta.

- Det ena har lett till det andra i min karriär för att jag är en ja-sägare. Även om jag får ett erbjudande som känns skrämmande och min hjärna skriker ”nej” så säger min röst "ja". Det gör att jag inte bangar även om jag är rädd för något.

Ett av hans alla ”ja” kom att bli det han anser vara sitt viktigaste uppdrag; programledarrollen under Kronprinsessans bröllop, med halva nationen som åskådare.

- Vi sände hela veckan, från tidig morgon till klockan 03.00 på natten. Det var en svår och oförutsägbar uppgift som ändå blev så bra. Det känns fint att ha varit en stor del av en dag som förenar oss och som många alltid kommer att minnas.

Vi är väldigt glada över att ha dig som medlem på SATS – är det viktigt för dig att ha träning i ditt liv?

Ett rungande JA! Ju mer jag jobbar, desto viktigare är träningen för att jag ska må bra. Den gör att jag pallar allt annat. Är jag trött i huvudet eller nedstämd behöver jag träna. Då springer jag en mil. Mår jag inte bättre efter en mil så springer jag en till. Och så fortsätter jag. Det funkar alltid!

På vilket sätt påverkar träningen dig?

Den påverkar mitt psyke i allra högsta grad. Träningen gör att jag sover bättre. Jag älskar att köra slut på kroppen och dessutom blir jag snyggare på köpet. Det är lätt att gubba till sig i min ålder. Men jag lyssnar på kroppen och försöker träna så hårt och så mycket som jag känner att jag mår bra av. Ett tag tränade jag varannan dag, just nu tränar jag var tredje dag.

”Min PT är min producent”

Mark kallar sig själv för en ”latmask i grunden” men det till trots går han oftast med lätta steg till sin PT på favoritcentret, SATS SoFo, på söder i Stockholm.

- Jag frågade Jocke om han kunde vara min PT för att jag tyckte att han var snygg. Alla vill väl ha en snygg PT så det syns att han är bra på det han gör, haha. Han styr nästan helt och hållet vad jag ska träna och vi ha olika upplägg varje gång. Jag ser honom som min producent som får styra mig helt och hållet. Det har hänt att han pushat mig så hårt att jag nästan kräkts men då säger jag till. Jag vill att han ser till att jag utmanar mig men inte till bristningsgränsen!

Vad är det bästa med att träna med en PT?

Han pushar mig och lär mig nya saker om kroppen, om träning, nya sätt att jobba på. Han får mig att hitta muskelgrupper jag inte visste fanns. Oj vad ont det kan göra dagen efter! Men det är bra. Om jag tränade själv skulle jag alltid göra samma övningar och träna samma muskelgrupper.

Skulle du rekommendera till andra att träna med PT?

Absolut. Alla som har råd med en PT borde skaffa en PT. En duktig PT kan läsa av sin klients behov. Jag har också testat PT i grupp, vilket var jättekul. Vi var ett gäng som körde tillsammans, vi kände inte varandra till en början men blev polare efter att ha tränat ihop varje vecka. När min dotter föddes så var vi några pappor som lämnade in våra barn på MiniSats för att träna. Eftersom jag tyckte att det var långtråkigt att vara pappaledig så blev det min räddning. Dessutom tyckte min dotter väldigt mycket om att vara på MiniSats.

Starkare med PT

För Mark har träningen alltid varit en viktig del av hans liv. Även innan han började träna med sin PT klarade han av 100 push-ups och en ”hel evighet” i plankposition.  

- Med min PT har jag definitivt blivit starkare över hela kroppen, det gör att jag tränar fler muskelgrupper. Jag väger mig aldrig, men kör på extra om kläderna sitter trångt. Det är min måttstock.

Utöver PT-träningen är löpning ochBodypump favoriter. Mark berättar att han en gång utmanade sin lättja genom att springa tre mil på löpbandet, utan musik i öronen.

- Det var det tråkigaste jag någonsin utsatt mig själv för, men det kändes så bra att veta att jag klarar av det. Jag tror att styrketräning annars är bättre för mig. Löpningen gör mig platt medan Bodypump gör mig mer bullig och härlig i kroppen, haha! Jag gillar att arbeta igenom hela kroppen och inte bara de muskelgrupper som jag tränar när jag kör själv.

Träning för Mark är antingen värdefull egentid eller kvalitetstid med sin bästa vän, programledaren Henrik Jonsson.

- Jag och Henrik tränar ihop och har bland annat sprungit Nice-Canne-maran tillsammans. Då sprang Henrik ena halvan av distansen och jag den andra. Det var superkul och väldigt vackert att springa längs kusten.

Vilket är ditt bästa träningsögonblick?

Det måste vara när jag åkte Vasaloppet efter att ha blivit misshandlad av nynazister i Mora. Jag lovade på en presskonferens efteråt att jag skulle åka Vasaloppet om de tar tag i nazistproblemet i stan. De gjorde dem så jag var tvungen att åka och kom i mål som nummer 14 från sist. Kranskullan berättade för mig att hon först tog emot vinnaren, käkade lunch, chillade, kollade på film och sen tog hon emot mig, haha. Sen fick jag ännu en krans från en homosexuell kille på plats. Det blev ett väldigt lyckligt slut på en sorglig historia.