Medlemshistoria Thomas

Det här är Thomas! Thomas har Downs syndrom och jobbar som butiksanställd på en matbutik.
Pass
Våra medlemmar

För vissa känns det svårare att få träningen gjord än vad det gör för andra. I vissa fall är det nog så, men vi har en tendens att glömma hur mycket alla runt omkring oss behöver hantera och att vi alla har utmaningar och olika situationer som påverkar oss och vår vardag. Thomas är ett väldigt bra exempel på att vi ibland måste titta lite utanför oss själva.

Thomas står inför utmaningar som många aldrig behöver göra. Generellt lägre aerob kapacitet, dålig mättnad och instinktiv aptit som bidrar till en redan hög exponering för fetma och generellt en svagare kroppssammansättning. Thomas har också en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och har tidigare fått en liten hjärtinfarkt. Det här är några av de många fysiska utmaningar Thomas står inför, utöver psykologiska och sociala utmaningar som också påverkar Thomas hälsa. Oavsett så tar Thomas hela tiden steg för att fortsätta utvecklas.

Jag tränar på tisdagar, fredagar, lördagar och söndagar. Jag gillar att träna med battle rope, armar, ben, bröst och rygg. OCH boxning!

Thomas tränar både själv, med sin familj och med sin PT Roar. "Det är väldigt roligt att träna med Roar. Vi tränar styrka, kondition och råstyrka!"

Han tycker om att träna med andra och är ofta på SATS med sin syster Kristine och sin bror Mathias. Kristine jobbar som personlig tränare på SATS och hjälper Thomas med att använda rätt teknik och uppmuntrar honom till att träna regelbundet och att göra det han tycker är kul.

Jag ger inte upp så lätt när det kommer till träning. Det är viktigt att träna. Och jag gillar att pumpa mina muskler ibland.

Vi är imponerade av Thomas positiva inställning och entusiasm när det kommer till träning. Vi hoppas att du också inspireras av Thomas och hittar din träningsglädje!