Kan man få lite lugn och ro?

Ibland kan det kännas som att man behöver ha superkrafter för att få en lugn stund. Därför presenterar vi nu meditationstekniken Yoga Nidra. Det bästa av allt? Du behöver inte göra något annat än att lägga dig ner och lyssna för att komma ner i varv.
SATS
Pass
Träning

När vardagen helt plötsligt ser annorlunda ut har många av oss större behov än någonsin att få ordning på våra tankar. Hemmajobb, brist på socialt umgänge, ändrade förutsättningar och oro för framtiden är bara några av de saker som kan ta upp vår tankeverksamhet, och det kan ibland vara svårt att veta hur man ska hantera inre och yttre stress.  

Mänskligt att behöva lugn och ro

På 1600-talet skrev filosofen Blaise Pascal att ”... allt elände bland människor beror på att de inte kan sitta i lugn och ro ensamma i ett rum”. Det är ett citat som passar in nuförtiden med mobiler och sociala medier, och det är lätt att glömma att citatet skrevs så tidigt som på 1600-talet. I en tid där tekniken gör oss tillgängliga vare sig vi vill det eller inte, kan behovet av lugn och ro faktiskt vara ett större problem är alla störande moment runtomkring oss. Därför är det viktigt att lyssna på både kroppen och huvudet när de behöver lugn och ro.  

Vågar du slappna av?

De flesta av oss har svårt att slappna av. Vi är ständigt tillgängliga, både för att det krävs av oss och för att det är en ren vana. När en (o)vana blir så väl inarbetad är det lätt att glömma vad man gjorde innan den fanns. När vi sätter oss ner idag för att ta det lugnt, handlar det oftast om att ha en mobil i handen som tar all uppmärksamhet. Visste du att vi tar upp mobilen i genomsnitt 150 gånger per dag? Och att vi på äldre dar kommer ha spenderat ungefär 11 år av våra liv med att titta på mobilen?

Vi vill därför rekommendera en teknik för att hitta grundläggande ro och stillhet. Metoden heter Yoga Nidra och är den enklaste formen av yoga som finns – men den kommer göra stor skillnad på dina tankar!

Yoga Nidra – konsten att låta kropp och sinne få ro

Yoga Nidra är en meditationsteknik som även är känd som yogisk sömn. Det är en av de enklaste yoga- och meditationstekniker som finns, och medan du ligger ner och vilar hjälper den guidade meditationen dig att stressa ner och slappna av.

Alla kan göra Yoga Nidra, och det går inte att göra fel. Här är ett par av fördelarna med Yoga Nidra:

  • Få ett lugn som återupprättar balansen i kropp och sinne

  • Minska stressnivåerna

  • Förbättra sömnkvaliteten

  • Frigör anspänningar i kroppen

Redo att testa?

Vi har satt ihop tre Yoga Nidra till dig – läs förklaringen till var och en av dem nedan och var inte rädd för att testa denna fantastiska och avslappnande form av yoga.

  1. Release: Släpp taget om anspänningar i kropp och själ med denna lugnande Yoga Nidra. Här blir uppmärksamheten din guide genom kroppen så att du kan hitta tillbaka till dig själv. Tryck på ”Play” för att sätta igång. Det enda du behöver göra är att lyssna.

  2. Relax: Denna Yoga Nidra är en motpol till de stressiga och oroliga tankar som finns hos många av oss. Låt dig guidas till ett lugnt och avslappnande tillstånd som gör dig mer öppen och mottaglig för livet.

  3. Restore: Hur vi behandlar oss själva är ofta så vi behandlar andra. Låt denna Yoga Nidra ge dig energi och frihet i hjärta och sinne. Frihet är att tänka goda tankar och bry sig om både sig själv och andra runtomkring.