Introducerar: HiYoga!

Nu lanseras HiYoga – ett nytt koncept med ett unikt och brett utbud av yogapass i optimala omgivningar. I en värld som förändras i allt snabbare takt är det värdefullt att ha en plats där man kan finna ro och hitta tillbaka till sig själv. Med HiYoga vill vi skapa den platsen för dig.
SATS
Pass
Träning

Den 1 mars öppnades dörrarna till HiYoga i SATS Masthugget i Göteborg. Här möts du av erfarna instruktörer och vackra och lugna miljöer. Yogasalarna är utformade och inredda för att ge bästa möjliga förutsättning och upplevelse med optimal temperatur och luftfuktighet. Omklädningsrummen är sköna och självklart har vi all utrustning du behöver i form av klossar, remmar, kuddar och ullplädar.

Som SATS-medlem får du tillgång till HiYoga till reducerat pris och du kan då kombinera det breda yogautbudet med andra träningsformer. Många andra yogacenter grundar sitt utbud på vilken yogariktning som instruktörerna är certifierade inom. HiYoga erbjuder istället en mängd olika yogaformer, däribland Ashtanga, Hatha, Yin-Yoga, Medicinsk Yoga, Jivamukti, Strong, Hot och Vinyasa.

– Instruktörerna är certifierade inom sin inriktning, förklarar Anita Hegge som är VD för HiYoga.

– Det betyder att oavsett om du är en erfaren Ashtanga-utövare som praktiserar i Mysore-klasser eller är en total nybörjare som vill följa en instruktör, är allt ordnat för att du ska få ut maximalt av din träning hos oss.

Jag började först med yoga hos SATS och följde sedan med instruktören till HiYoga. Nu praktiserar jag 4-5 dagar i veckan och HiYoga har blivit min fristad. När jag kommer in genom dörren och möts av den dämpade musiken och de sakrala omgivningarna sjunker min puls. - Kristin, 46.

Yoga kombinerat med annan träning

Många SATS-medlemmar kombinerar yoga med andra träningsformer.

– Om du tränar crossfit eller löpning är yoga det bästa sättet att bli mer rörlig och uppnå bättre resultat i till exempel höfterna, förklarar Hegge.

Dessutom bidrar yoga till att du stärker små muskelgrupper och ökar stabiliteten i anklar, handleder och skuldror. En annan mycket viktig aspekt med yoga är andning och fokus, och många tar med sig detta från yogan in i sin andra träning.

HiYoga

HiYoga finns på flera av våra gym i Norden. HiYoga erbjuder dig allt du kan tänka dig inom yogans värld. Vi har några av Nordens allra bästa instruktörer och erbjuder klasser anpassade för både nybörjare och mer erfarna utövare.

Starta ditt yogaliv hos HiYoga

HiYoga är ingen sluten klubb där det förväntas att du ska utöva daglig yoga i gryningen eller stå på händerna. Anita förtydligar att alla kan praktisera yoga och det bästa tipset för att ta reda på vilken form som passar dig är helt enkelt att testa. Hos HiYoga finns erfarna instruktörer som kan vägleda dig genom vilka möjligheter som finns. Börja gärna med HiYoga Basic, som ger en bra introduktion till både den mentala och fysiska dimensionen av yoga. Många tror också att de är för stela för yoga, men Anita förklarar att det just är för att bli mjukare som man börjar - och oavsett vilken utgångspunkten är så upplever de flesta tydliga framsteg.

– Alla kan praktisera yoga. Yoga ska inte vara ett nyårslöfte varje år i januari utan ett långsiktigt sätt att leva. Vissa gånger kan det betyda att du helt enkelt ligger i sängen och andas. Andra gånger kan det betyda dynamiska och krävande övningar i 90 minuter, säger Anita. 

Är du nyfiken på andra former av yoga? Se vårt utbud här.