Varför marklyft?

Det finns flera fördelar med att lära sig basövningarna på träningen. Tidseffektivitet och muskulära fördelar står högt på listan över varför marklyft kan vara en fantastisk övning att ha i sin arsenal.
Tommy Brattfalk
Pass
Träning

Marklyft ger dig:

  • Ökad styrka i benen

  • Starkare rumpa och höft

  • Förbättrad rygghälsa

  • Bättre hållning

  • Kroppskoordination/medvetenhet

Vi måste alltid vara medvetna om vad vi väljer för övning och kanske framför allt hur vi väljer att utföra den. Marklyft är och kommer alltid vara en otroligt komplex övning som kräver rörlighet, koordination och förståelse för hur kroppens biomekanik ska och bör fungera.

Alla kan göra ett marklyft, det handlar bara om att skala övningen på rätt sätt och välja det utförande som passar din kropp bäst. Ta gärna hjälp av en Personlig Tränare för att leda dig rätt i marklyftsdjungeln.

När du väl står där med vikten framför dig och utför dina marklyft, är det en av de övningar som ger störst effekt när det gäller kroppskomposition.

Marklyft tränar varenda muskelfiber på baksidan, längs med hela din kropp. När du väl kan marklyft, får du indirekt mycket annat på köpet. Du lär dig att lyfta rätt, vilket vi idag ofta slarvar med. En vanlig konsekvens av detta, blir för många otränade muskler, ryggskott. Detta vill vi såklart undvika.

Tyvärr är det många som är rädda för marklyft. Men om du tar dig tid att lära dig rörelsen har du allt att vinna. Fundera över vad ingångssteget är till ditt marklyft – utgå från din kropp och vad du vill använda den till? Här spelar mål och livssituation stor roll och är sådant man ska ta hänsyn till.

Skulle du vilja träna mer styrka men har svårt att välja vad du ska träna? Här hittar du ett urval av vårt utbud för dig som vill bli starkare.