Hoppa inte träningen för solen

Äntligen sommar! I Sverige vill vi ha och behöver så mycket D-vitamin och värme från solen som bara möjligt nu under sommarhalvåret. Men, inte behöver vi ta semester från hälsan för det? Här är tipsen du behöver för en en lyckad träningssommar!
Maria Romantschicz
Pass
Träning

1. Kvalitet före kvantitet

Gör det snabbt och gör det bra. Du behöver inte spendera flera timmar på gymmet för att få resultat, försök att uttnyttja tiden du satt upp för träningen. Tänk till i förväg, vad behöver du träna på? Vad vill du träna på? Lägg upp en plan. Har du koll på basövningarna är de ett riktigt bra alternativ till helkroppspass. Basövningarna är fantastiska och gör att du får jobba med hela kroppen utan att ens tänka på det. 

2. Planera dina pass – och genomför dem!

Har du tänkt dig att gå till gymmet fyra gånger den här veckan, så ska du göra det. Är det inte ett gym så är det en löptur. Oavsett väder och vind, trots att du nästan blir övertalad att komma in till stan, hänga i parken eller att någon föreslår att du kan träna i morgon istället. Nej, idag, för det var bestämt så. Se till att dina pass blir av! Solen finns kvar. Stan också.

3. Utegym

Kombinera sol med träning? Absolut. Även här – försök att vara effektiv och ta en övning i taget. Det kan bli rörigt på ett utegym, dessutom finns det inte så många valmöjligheter när det kommer till vikter. Men visst är det något extra att kunna kombinera sol och träning? Tänk på att dricka mycket, kanske slänga ner en resorb i vattenflaskan för extra vätskeersättning.

4. Träning online och inspiration

Har du ingen lust att varken ta dig till gymmet eller gå ut och springa? Då är det bara att sats.se där du kan hitta hemmaträning i alla dess former. Med Online Training kan du följa intruktören hela passet och vips är träningen gjord. Behöver du bara inspiration utan ledning av en coach kan du kika in på SATS-magazinet under fliken träningsprogram. Där en rad effektiva tränings videos finns till ditt förfogande. Cardio? Core? Eller hela kroppen? Du hittar garanterat något som passar dig! 

5. Mindre vila – mer jobb

Ska man korta ner passen behöver du höja intensiteten. Vila mindre mellan seten eller sätt ihop en egen liten crosscirkel med olika övningar, gå varvet runt och vila sedan, repetera 5 gånger. Vill du ha extra push och pepp så boka in dig på någon av våra helt fantastiska Prformance-pass. 

6. Träna tillsammans

Kan man tjata nog om att det är roligare tillsammans? Nej, för så är det. Ta ut kompisen och kör hårt i en timme. En timme är fyra procent av er dag och ni hinner njuta av sommaren trots ett litet avbrott i form av en pulshöjning. Adrig har man väl ångrat ett träningspass? Peppa varandra!

Håll i träningen och ta inte semester från er hälsa under sommaren. Det är nu vår kropp behöver oss, så att vi har massor med energi till kommande höst.  

Är du nyfiken på hur du kan bli vältränad och få definierade muskler? Vi har gjort det enkelt och samlat våra träningserbjudanden här för dig som vill vältränad.