Min PT har förändrat mitt liv

Från sporadiska Cyclingpass till disciplinerad gymträning. Elham ”Eli” Johnsen, 42, anlitade en personlig tränare och upptäckte att hon älskar att känna sig stark.
SATS
Pass
Träning

Träning hade alltid varit en stor del av Elis liv, även när hennes två döttrar kom in i bilden. Tills hela livet vändes upp-och-ned. En skilsmässa ledde till stress och depression. Choklad tröstade för stunden och ju större Elis blev desto mindre blev hennes självförtroende - och chansen att ta sig till gymmet.

- Vändningen kom när jag flyttade till Colosseum Park i Oslo. SATS ELIXIA-gymmet ligger i källaren av byggnaden jag bor i, så då fanns det inte längre någon ursäkt.

Träna med PT

En personlig tränare hjälper dig med din träning oavsett mål och träningserfarenhet. Få ut maximalt av din träning!

PT – tre gånger i veckan!

För Eli var det en självklarhet att vända sig till en personlig tränare. Träning på egen hand hade hon försökt med och det slutade alltid likadant: hon gick där ifrån så fort hon började småsvettas och tog sig en fika som klapp på axeln. För att pusha sig själv till max visste hon vad som krävdes.

- Om jag vill se resultat av träningen så måste jag gå till en PT som sparkar mig i baken och ser till att jag utmanar mig själv. Med en PT kan jag inte heller skylla på en ”dålig dag” och skippa gymmet – någon väntar på mig så jag bara måste ta mig dit.

Sagt och gjort. Eli börjar träna med Veronica Kydland, PT på ELIXIA Colloseum, tre gånger i veckan. Att de träffas ofta syns – även om fokusen ligger på träning så har de också roligt ihop. Det svettas, stånkas och skrattas om vart annat.

- När Eli kom till mig var det tydligt att hon hamnat i kläm med barn, jobb och stress. Hon prioriterade bort sig själv och det satte sina spår både fysiskt och psykiskt. Jag är glad över att vara den som får henne att komma igång igen, säger Veronica.

 Under PT-timmen fokuserar Veronica i första hand på att Eli ska bli starkare.

- Vi har börjat från grunden med marklyft, knäböj och bänkpress och arbetat upp oss från ganska lätta till tyngre vikter. Det är också viktigt att träningen är rolig, så vi varierar övningarna varje gång och jag ser till att de är utmanande.


Om jag inte ser efter min hälsa, så är det ingen annan som kommer att göra det, säger hon


Starkare och friskare

Elis främsta mål med träningen är att bli starkare och friskare. Att gå ner i vikt och få ett mindre midjemått kommer på köpet och är förstås ett plus i kanten.

- Om jag inte ser efter min hälsa, så är det ingen annan som kommer att göra det, säger hon. Som kvinna och över 40 är det extra viktigt att jag ser till att vara stark, inte minst i rygg och knän.

Och starkare blir hon – med råge.

- Eli har haft en fantastisk utvecklingskurva, säger Veronica. Första gången vi tränade tillsammans kämpade hon med 20 kilo på stången vid knäböj. Nu kör hon på bra med 50 kilo och klarar av både push-ups och pull-ups.

Eli själv har också märkt en enorm skillnad sedan hon påbörjade sina PT-timmar med Veronica. Hon har mycket mer energi, känner sig starkare och flåsar inte längre i trapporna.

- Veronica pushar mig att ge det där lilla extra som gör att jag utmanas och utvecklas. Om jag tränat själv skulle jag sluta efter sex repetitioner av en övning. Men om Veronica säger åt mig att göra 15 repetitioner så har jag inget annat val än att göra dem. Veronica har fått mig att förstå att jag klarar så mycket mer än jag tror!