Hitta rätt inställning!

Hur hittar jag rätt inställning när jag stöter på utmaningar i vardagen? Jag ska börja från början och berätta min historia och hur jag lärde mig det tankemönster jag använder mig av idag. Ett tankemönster som alla kan använda sig av, i alla sorters utmaningar.
Anna Kähler
Pass
Träning

Allt började när jag var tre år gammal. Mamma snörade på mig skridskorna och rätt som det var stod jag på hal is. Inte visste jag där och då att detta var starten på något som skulle komma att prägla hur jag senare har hanterat livets alla utmaningar.

I hela 15 år kretsade mitt liv kring konståkning. Att landa de där hoppen. Att prestera bäst på tävlingarna och att klara av testerna. Att "misslyckas" i konståkning är så oerhört påtagligt. Du faller smack på isen. Det gör ont och i princip alla runt om ser misslyckandet. Men på något vis tog jag mig upp igen och efter ca 100 försök landade jag till slut det där hoppet. Då var det värt allt.

Tankemönstret som sakta byggdes upp efter alla år på isen kan sammanfattas av fyra grundläggande stolpar:

1. Jag vill, jag vågar, jag kan. 

Upprepa denna mening för dig själv. Inställning är nyckeln. För vill du ta dig upp, då kan du ta dig upp med hjälp av lite mod och vilja. Låt inte hjärnspökena ta över - du har makten över din inställning och med hjälp av den, kan du ta dig en bra bit på vägen.

2. Visualisera och häng i. 

Bygg upp en bild i huvudet. Se dig själv springa de där fem kilometrarna, gå upp på den där redovisningen eller bara ta dig igenom en tuff situation. För drömmar kan faktiskt bli sanna. Använd en bild i huvudet som motivation.

3. Blicka framåt. 

Lägg inte energi på det som varit. Glöm att du föll pladask. Blicka istället framåt. Vart vill du komma? Vad vill du uppnå? Se fallen som en motivation till att försöka igen. Du ska ta dig upp igen och du ska klara av det. 

4. Ställ inte för höga krav. 

Sist men inte minst, det handlar inte alltid om att prestera på topp eller att se bästa resultat så snabbt som möjligt. Att försöka så gott man kan eller kämpa för något är bara det en vinst i sig och det är att ta sig upp. Det är inte bara slutmålet som räknas. Ge dig själv cred för varje försök!


"We all fall. It’s how we get up that matters. Getting up is something you do in the rink and out in the world. Every time you go to practice. Every time you fight for something you believe in. Every time you hesitate but pull through. Every time you stumble and find your balance you are reminded that life is slippery. But you get up."