Bättre tillsammans!

Gillar du att träna själv? Visst kan det vara skönt ibland, men om du vill se resultat finns det goda anledningar till att välja gruppträning!
SATS
Pass
Träning

1. Säkert och tryggt för kroppen

När professionella instruktörer utformar och leder ett träningspass, kan du vara säker på att du får hjälp med både hållning och teknik. Tränings- och belastningsskador uppkommer oftare när man tränar själv än när man tränar ihop med en grupp.

2. Krävs ingen förhandskunskap

De flesta gruppträningspass på SATS är utformade för att personer med olika kunskapsnivå och olika träningsbakgrund ska kunna delta tillsammans. Många är rädda för att träna i grupp på grund av att de tror att denna träningsform endast är för proffsen. Men det är en myt. Gruppträning är för alla.

3. Det är kul

Många tycker att träning både är enformigt och tråkigt, vilket även är den största orsaken till att man slutar träna. Variationen mellan olika typer av gruppträning gör att inget pass är det andra likt. Olika instruktörer använder olika träningsmetoder och musik. När man deltar i ett gruppträningspass utan att helt känna till vad den kommande halvtimmen eller timmen kommer att innehålla gör själva nyfikenheten att minuterna flyger iväg.

4. Bättre tillsammans

Att träna tillsammans i grupp är inte bara trevligt, utan även mycket effektivt om du vill uppnå resultat. Gruppträning håller dig intresserad och motiverad eftersom det finns en instruktör som sätter premisserna och pushar och peppar dig att prestera det där lilla extra. Och så går det inte att bortse från att det är en stor fördel att ha ett stående inbokat träningspass att gå till, en slags träningsplikt som gör att det blir av.

5. Komplett träning

Det finns många där ute som hoppar över ett eller flera av de viktigaste elementen i ett träningspass. I stället för att ta sig tid att värma upp och varva ner eller stretcha ordentligt efteråt, går man direkt vidare till konditionsträning eller tunga vikter. Och så hoppar man sedan vidare in i duschen. I ett gruppträningspass tar man hänsyn till de olika stadier som man måste ta sig igenom de som deltar känner sig både genomtränade och nöjda efteråt.