Dansa dig i form!

Du behöver inte fastna på löpbandet eller i bänkpressen för att komma i form - det finns roligare sätt. Gruppträningsexperten Rebecka Åkerdahl ger dig fem anledningar att börja dansa!
SATS
Pass
Träning

1 Motorik och koordination

Dansen utvecklar hjärnans förmåga att styra kroppen då du måste lära dig att följa olika koreografier i takt till musiken. Förmågan att göra rörelser i ”diagonaler”, att exempelvis använda höger ben och vänster arm samtidigt, förbättras och det kan till och med utveckla ditt löpsteg.

2 Tränar upp spänsten

Alla hopp och riktningsförändringar stärker vaderna och förbättrar spänsten. Hälsenorna blir också vana vid en hög belastning och skaderisken minskas då vi blir vana med den ”gummibandseffekt” som sker när en muskel först sträcks ut och sedan snabbt dras ihop.

3 Rörlighet och kroppskontroll

Dynamisk rörlighet är något som är väldigt viktigt både för att klara av vardagen och för att klara olika typer av krävande idrotter eller styrketräning. I dansen får du rörligheten automatiskt då du rör dig i flera leder samtidigt, och i alla rörelseplan. Du jobbar också mycket med bålstabilitet och förbättrar därmed även din hållning.

4 Förbättrar konditionen

Dans blir ofta en typ av intervallträning. Man lär sig delar ur en koreografi och kör sedan hårt med den innan man stannar upp och lär sig nästa del. På Dance Aerobic är målsättningen att vara i rörelse hela tiden just för att få bra konditionsträning. Och när man väl har lärt sig koreografin går det att ta ut rörelserna ännu mer och därmed pressa sig ännu hårdare.

5 Formar ben och rumpa

Dans innehåller massvis av olika hopp och landningar som ger väldigt bra benträning, både låren och rumpan får jobba väldigt hårt. En bättre träning för underkroppen är svår att hitta.

Nyfiken på dans och vill veta mer? Här hittar du mer information om vårt dansutbud.