Musik, människor och pepp

För snowboardfantasten Daniel Lundgren är det gruppträning som gäller: ”Jag tränar alltid i grupp, eftersom jag jobbar ensam på dagarna så är det extra viktigt att träffa folk, det är roligare att köra tillsammans.”
SATS
Pass
Träning

Varför tränar du?

– För att må bra, jag åkte mycket snowboard förr och har en skadehistorik som gör att jag får ont i knäna om jag inte tränar. Nu har det blivit en naturlig del av min vardag. Jag tränar alltid i grupp, eftersom jag jobbar ensam på dagarna så är det extra viktigt att träffa folk, det är roligare att köra tillsammans.

Hur kom du först i gång med träningen?

– Jag opererade knäna efter en korsbandsskada och då blev jag bekant med rehab. Men det var tråkigt att dra i vikter, så när jag blev bättre gick jag tillbaka till att inte träna, och då fick jag ont igen. Så höll det på tills jag köpte ett kombinationskort med simning och gruppträning på Lundbybadet i Göteborg. När jag testade blev jag fast direkt, det var jättekul med musiken och människorna och peppen. Sedan jag började med gruppträning har jag inte haft ont i knäna.

Gruppträning på SATS

Gör din träning mer effektiv genom att träna i grupp! Vi har mängder av pass med instruktörer som inspirerar och motiverar dig att prestera på topp.

Vilken är fördelen med gruppträning?

– Det är ”grupptrycket” som gör det, när man tränar med andra och har en instruktör så tar man alltid i lite extra, för man vill ju inte svika gruppen, så att säga. Jag känner att jag får ut så otroligt mycket genom de sista procenten som jag kämpar. Det är avgörande för mig att inte träna själv, då blir det inte samma kvalitet.

Vad är det bästa med att träna?

– Att det är kul, jag har tränat mycket genom åren, allt från Bodypump till Yoga och jag höll på med Crossfit i ett år – det var jätteroligt. Jag låter glädjen styra och det finns ju så mycket att välja på, när man ledsnar på något hoppar man på något nytt, nya pass och nya motionsformer. Man behöver aldrig tröttna på gruppträning.

Funderar du på vilken sorts träning som passar för dig? Vi har gjort det enkelt och samlat vårt träningsutbud för dig här.