Familjeträning på stranden

Med SATS Online Training behöver du inte tillbringa soliga dagar på gymmet - istället kan du träna var och när du vill i sommar. Här tipsar vår instruktör Scott om sitt bästa Online Training-pass och berättar hur han förvandlar strandhänget med familjen till ett träningspass.
SATS
Pass
Träning

Vilket Online Training-pass är din favorit? Vem passar det för?

– Jag rekommenderar verkligen Tabata. Där får du intensiv träning på kort tid. Jag blir frustrerad när folk säger att de inte har tid att träna. ALLA kan hitta en kvart om dagen för att köra ett Tabata-pass. Vågar du dessutom öka intensiteten kommer du att få ut väldigt mycket även av en kvarts träning. För mig fungerar Tabata som ett bra komplement eftersom jag i vanliga fall tränar mycket långdistans i form av löpning och cykling.

Ge tips på enkla träningsövningar man kan göra överallt!

– Jag har tre barn och när vi är på stranden brukar jag försöka inkludera hela familjen i träningen. Jag brukar ta min fru på ryggen och både göra squats och ha en kort sprintävling mot äldsta sonen, som är sju år. Sedan tar jag min tvååring på ryggen och gör pull-ups. Det blir rolig och stundtals tuff för alla, men det är också viktigt att vara en bra förebild så att barnen ser att träning är en naturlig del av vardagen. Det måste inte vara så komplicerat, många gör en stor sak av träning fastän det inte är det.