Effektiv träning för dig som vill ha definierade muskler

Build’n Burn är ett ”allt i ett”-träningspass på 45 minuter, som består av styrke- och konditionsintervaller för hela kroppen. En enkel och effektiv träningsform för dig som vill se snabba resultat.
SATS
Pass
Träning

Om Build‘n Burn

Build‘n Burn finns på utvalda center: SATS Hötorget, SATS Sportpalatset och SATS Torsplan.

*

Build'n Burn ingår i vårt konceptpaket och kostar +100 SEK. Då får du tillgång till alla våra specialkoncept: Build’n Burn, Prformance, HiYoga(gäller inte Schultz gate i Oslo), Martial Arts och Immersive Fitness. För att uppgradera ditt medlemskap, kontakta kundservice eller besök ditt närmaste center.

Löpning eller vikter? Styrka eller kondition? Det ena behöver inte alltid utesluta det andra. Med Build'n Burn får du varierade kombinationer av högintensiva styrke- och konditionsintervaller. Konceptet bygger på beprövade träningsmetoder och ger full utdelning på förbränning, kondition och muskelstyrka.

Ellen Solhaug jobbar som personlig tränare på ELIXIA Colosseum, och är dessutom concept support för Build’n Burn. Hon menar att den här träningsformen är som gjord för de flesta, och här delar hon med sig av fem orsaker till varför.

1. Du får nära uppföljning

Kom i form med Build'n Burn

All träning du behöver på endast 45 minuter! Passet genomförs i små grupper med en coach som ger personlig uppföljning och ser till att du får synliga resultat.

Build’n Burn-Lektionerna ges i exklusiva grupper på 16–20 deltagare och leds av en instruktör som har fokus på att följa upp varje enskilt moment i träningspasset.

– Den personliga uppföljningen från instruktören kan innebära att du får extra utmaningar när du är redo för det, och anpassningar och justeringar där det är ändamålsenligt för att öka träningseffekten, säger Solhaug.

2. Individuell pulsmätning

Att hålla sig inom rätt pulszoner är A och O för att få full effekt för kondition och kaloriförbränning. På Build’n Burn-lektionerna tränar du därför med ett personligt pulsbälte, så att du kan träna så effektivt som möjligt utifrån din personliga maxpuls. Så fort du kommer in i träningszonen kan du se din puls på en skärm, och en färg som visar om du bör öka eller minska intensiteten.

– För den som gillar att tävla kan man samla pokaler utifrån hur bra man uppnår pulsmålet under träningspasset, förklarar Solhaug.

3. Varierad träning

Variation är nyckeln till kontinuerliga resultat. Inom konceptet Build’n Burn finns det tre olika klasser: Build’n Burn, Build och Burn. De tre klasserna utmanar olika egenskaper och ger variation i träningen. Vad som ingår i träningspasset varierar också inom vart och ett av de tre klassformaten, och variationen ger både framsteg och motivation. Utrustningen varierar också i hög grad. Här används allt från SKILLMILL™-löpband, TRX, roddmaskiner, kettlebells och vikter. 

– Du får utmaningar på olika intervallängder, kombinationer av övningar och intensitet under lektionerna, säger Solhaug.

4. Det är roligt att träna tillsammans

Det kan vara tungt att utmana sig själv att träna med hög intensitet och slutföra krävande träningspass när man tränar på egen hand. Tränar man i grupp får man däremot en naturlig knuff.

– Att träna tillsammans med andra ger både motivation, träningsglädje och nya träningskompisar, ler Solhaug.

5. Det är enkelt och effektivt

Build‘n Burn-zonen och -utrustningen är noga utvalda för att du ska kunna fokusera fullt ut på träningen. Roddmaskinerna och SKILLMILL™-löpbanden startar så fort du hoppar på dem, helt utan justeringar eller inställningar. I styrkeavdelningen hjälper instruktören dig med tekniken för varje övning. För att det ska bli ännu enklare är zonen, skärmen och den anpassade belysningen utformade för att visa vägen genom varje intervall och varje övning. 

– Build’n Burn ger hög träningseffekt på kort tid och passar bra i den hektiska vardagen. Låt huvudet vara kvar på utsidan, och låt instruktören vägleda dig genom träningspasset, uppmanar Solhaug. 

Är du nyfiken på hur du kan bli vältränad och få definierade muskler? Vi har gjort det enkelt och samlat våra träningserbjudanden här för dig som vill vältränad.