Lax med cashewtäcke och mathavresallad

Cashewnötter är rika på magnesium som behövs för att aktivera enzymer i energiomsättningen som behövs för både styrka och uthållighet.
SATS
Pass
Mat och hälsa

Ingredienser för 4 pers

600 g laxfilé

1 tsk rapsolja till stekning

Cashewtäcke:

2 dl cashewnötter

1 vitlöksklyfta

rivet skal från 1 lime

1 ½ msk sweet chilisås

30 g rumsvarmt smör

Mathavresallad:

3 dl mathavre

½ purjolök

1 tsk rapsolja

1 krm salt

1 krm svartpeppar

1 frp körsbärstomater (250 g)

1 frp svarta bönor (230 g avrunnen)

Så här gör du

Sätt ugnen på 175 grader.

Stek laxen i en stekpanna på medelhög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills den nästan är helt klar.

Cashewtäcke: Grovhacka cashewnötter, pressa vitlök och blanda med rivet limeskal, sweet chili och rumstempererat smör. Lägg laxen i en ugnsform, bred på cashewröran och låt stå i ugn 4-5 minuter.

Mathavresallad: Koka mathavre enligt förpackningens anvisningar. Strimla purjolök och fräs 2-3 minuter i olja. Krydda med salt och svartpeppar. Halvera körsbärstomaterna och skölj bönorna och blanda alla ingredienserna i den nykokta mathavren.

Servera laxen med mathavresallad och dekorera med en limeklyfta.