Bli medlem här
Logga in
Hitta gym
  • Boka gruppträning
  • Gruppträning
  • Personlig tränare
  • Boot Camps
  • Övningar
  • SATS Online
  • Padel
  • Squash
  • Sjukgymnast
  • MiniSATS
  • Bastu på SATS gym
  • Träning
  • Företagshälsovård
  • Våra medlemmar
  • Mat och hälsa
Hjälp VÅRA MEDLEMSKAP

Kycklingfilé med rostade rotfrukter och basilikayoghurt

Proteinrik träningsmat! Morötterna i de ugnsrostade rotfrukterna är dessutom rika på antioxidanterna alfa- och betakaroten som motverkar de fria radikaler som bildas i högre utsträckning vid högintensiv träning.
SATS
SATS
Pass
Mat och hälsa

Ingredienser för 4 pers

Rostade rotfrukter:

1 kg morötter

1 kg palsternackor

6 vitlöksklyftor

1 ½ msk färsk/torkad timjan

¾ tsk salt

1 ½ krm svartpeppar

4 msk rapsolja

Basilikayoghurt:

2 dl matyoghurt

½ kruka basilika

1 vitlöksklyfta

1 krm salt

½ krm svartpeppar

Baconinlindad kycklingfilé:

8 skivor bacon

800 g kycklingfilé

¾ krm svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader.

Rostade rostfrukter:

 Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor, timjan, salt, peppar och rapsolja. Tillaga rotfrukterna i ugn ca 30 minuter.

Basilikayoghurt:

Grovhacka basilikablad, pressa eller riv vitlök och rör ner i matyoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Baconinlindad kycklingfilé:

 Vira en baconskiva runt varje kycklingfilé och stek 2-3 minuter per sida så de får lite färg. Krydda med svartpeppar. Vrid ner temperaturen på ugnen till 150 grader. Ställ in filéerna i ugnen i 12-15 minuter eller tills de är genomstekta.

Servera kycklingfiléerna med rostade rotfrukter och basilikayoghurt.

  • Kycklingfilé med rostade rotfrukter och basilikayoghurt

SATS

  • Det här är SATS
  • Friskvård för företag
  • Jobba på SATS
  • Press
  • Om SATS Rewards
  • Investor Relations
  • WhistleBlower
  • Gym

Tjänster

  • Boka gruppträning
  • Gruppträning
  • Personlig tränare
  • Boot Camps
  • Sjukgymnast
  • Övningar
  • Padel
  • Squash

Inspiration

  • Träning
  • Företagshälsovård
  • Våra medlemmar
  • Mat och hälsa

Hjälp

  • Personuppgiftspolicy
  • Kontakta Medlemsservice
  • Logga in
  • Villkor och regler

Följ oss på sociala medier!

Copyright © SATS 2014 - 2023 • Så här hanterar vi cookies och personuppgifter.