Bönsoppa på 15 min

Att äta bönor är nyttigt, miljövänligt och billigt - något vi borde äta mer av! Här kommer en snabblagad och supergod soppa full av protein, bra kolhydrater, vitaminer och mineraler!
Kristine Symreng ARCHIVED artikler
Pass
Mat och hälsa

Ingredienser för 2 pers

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 brk stora vita bönor (250 g avrunnen vikt)

4 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning 

4 soltorkade tomater, hackade

1/2 tsk timjan

1 krm salt

1 krm svartpeppar 

3/4 dl grädde

1 lime, saft + skal

För extra protein lägg till:

100 g torsk (frysta kuber eller färsk)

 Gör så här:

1. Grovhacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en kastrull utan att ta färg. 

2. Skölj bönor och tillsätt i soppan tillsammans med vatten och buljong och låt koka upp.

3. Tillsätt torsk, soltorkade tomater och kryddor och låt sjuda 7-8 min tills fisken är färdigkokt.

4. Mixa soppan slät, tillsätt grädde och limesaft, rör om och toppa med rivet limeskal.