Vad är paleo?

Är du nyfiken på paleo och vad det innebär att äta enligt den kosthållningen? Läs då vidare!
SATS
Pass
Mat och hälsa

Vad är paleo?

Paleo är en kosthållning som strävar efter att efterlikna den kost vi åt på stenåldern. Om man äter enligt paleodieten ingår frukt, grönsaker, nötter, fågel, fisk, vilt kött, rött kött, frön, oraffinerade fettet och oljor. Målet är helt enkelt att äta en så naturlig kost som möjligt. Man undviker bland annat mejeriprodukter, spannmål, raffinerat socker, processade livsmedel och alkohol.

Finns det några hälsofördelar?

Eftersom paleo innebär att äta en så ren och naturlig kost som möjligt utesluter man processad mat som är en stor del av den västerländska dieten idag. Vi äter mer raffinerat socker, snabba kolhydrater och halvfabrikat än någonsin. Ur det perspektivet är en paleodiet fördelaktigt eftersom detta då utesluts.

Vilka typer av paleobars säljer SATS?

SATS säljer granolabars och energisebars från Planet Organic. Gemensamt för båda sorterna är att de innehåller enbart ekologiska ingredienser, innehåller inga tillsatser eller raffinerat socker. Istället är de sötade med dadlar och kokosnektar. Dessa bars finns att köpa i SATS-shop.

Granolabars finns i smakerna Chocolate Bliss, Caramel Apple Pie och Super Berry. Energisebars finns i smakerna Goji Pumpkin Seed, Coconut Barleygrass, Cacao Brazilnut och Chia Vanilla.