Passet är för dig som vill lära dig att brottas i GI (dräkt) och kombinera det med lås, svep och kast-serier. Brazilian Jiu Jitsu erbjuds just nu på SATS Odenplan och på SATS SoFo. För att boka detta pass måste du ha tillgång till våra specialkoncept.

Grundades av The Gracie familien i Brasilien och har sina rötter i Japansk Ju Jutsu och Judo. Stilen består till mestadel av markkamp (newaza) men man har även stående moment så som kast och nedtagningar som influerades av Judo, brottning och catch-wrestling. Man tränar BJJ i GI som påminner om en judodräkt men är lite tunnare i material. BJJn slog igenom stort under första Ultimate Fighting Championship (UFC) 1993 och därefter har populariteten och intresset för sporten vuxit och tränas numera världen över. Inom BJJ är det vanligt att man värmer upp med gymnastiska och tekniska övningar för att sedan övergå till sparring. BJJ passar alla åldrar och man har möjlighet att bli graderad. Bältesgraderna är blått, lila, brunt och svart.

KLÄDER:

Man behöver ha en GI för att kunna träna BJJ.

ATT TÄNKA PÅ:

Slag och sparkar är inte tillåtna inom sporten utan tekniken och matcherna går ut på att vinna genom att låsa ut sin motståndare genom t.ex. armlås, benlås, axellås, ledlås via så kallade ”chokes eller submissions” samt genom att samla poäng med hjälp av nedtagningar, kast, passeringar, svep och vändningar. Vi rekommenderar även medtag av tandskydd. Under passet kommer man att lära sig stående- och marktekniker.

 • Kondition
  3/4
 • Styrka
  3/4
 • Flexibilitet
  3/4
 • Balans
  3/4
 • Intensitet
  3/4
 • Koreografi
  0/4