FAQ SATS VOLVO CARS

27. juni 2022

1. VILKA MEDLEMSKAP FINNS FÖR ATT FÅ TILLGÅNG TILL SATS VOLVO CARS GYMMET?

One club Volvo Cars: 150 kr/månad

Villkor för medlemskapet:

Tillgång till Volvo Cars gymmet. Gruppträning och onlineträning ingår. Bindningstiden är 12 månader. Nya medlemmar får en “PT start” och en “Rehab start”.

Region eller Sverige/Nordic: 20% rabatt på alla olika medlemskap

Villkor för medlemskapet:  

Du får träna på alla center i Göteborg eller Sverige/Norden inklusive SATS Volvo Cars och onlineträning. Bindningstiden är 12 månader. Nya medlemmar får en ”PT start” och en “Rehab start”. 

Tre olika val: 

  1. Endast gym (ingår gruppträning på volvo cars + onlineträning)

  2. Gym + Gruppträning

  3. Gym + Gruppträning + Concept

För att se aktuella priser gå här och fyll i vilket medlemskap du är intresserad av och räkna sedan ut 20% rabatt manuellt.

2. VAD ÄR PT START OCH REHAB START?

PT start är ett kostnadsfritt tillfälle på 55 minuter där du får träffa en personlig tränare. Ni kartlägger vad för mål du har med träningen, genomför ett kort träningspass och lägger upp en plan för hur du ska nå dina mål.

Rehab start är ett kostnadsfritt tillfälle med en terapeut (Naprapat, Physioterapeut eller annan terapeut med likvärdig utbildning). Terapeuten och du har ett inledande samtal om dina behov, vilken bakgrund du har och du får en undersökning. Därefter får du råd om hur du kommer igång och tränar på ett bra och säkert sätt.

3. HUR FUNGERAR DET OM JAG REDAN ÄR MEDLEM PÅ SATS OCH VILL FÅ TILLGÅNG TILL SATS VOLVO CARS GYMMET?

Om du har ett SATS regionsmedlemskap vänligen kontakta oss (volvocars@sats.se) så utökar vi din access och ger dig rabatten som alla Volvo Cars anställda har på 20%. Se priser för olika regionsmedlemskap fråga 1.

Har du en gammal deal sen flera år tillbaka som är mer fördelaktig, behåller du den men vi utökar din access så att du också kan träna på SATS Volvo Cars.

Har du endast tillträde till “one club” behöver du uppgradera ditt medlemskap till “SATS Region” se priser i fråga 1.

4. KAN JAG VÄLJA TVÅ CENTER ATT TRÄNA PÅ?

Nej det finns inte längre "two club” som tidigare, du kan välja mellan “one club” eller “regionsmedlemskap”. Se fråga 1 för priser.

5. HUR BLIR JAG MEDLEM?

Signa upp på Volvocars centersida eller maila volvocars@sats.se.

Signa upp via Volvocars centersida, besök vår reception i VAK alternativt maila nedan uppgifter till volvocars@sats.se

Vi behöver följande information:

Namn: Personnummer: Clearing nummer: Kontonummer: Ev. Friskvårdsbidrag, Epassi/Actiway/Wellnet (verifikations ID samt summa): Telefon: E-mail : Adress:

6. KAN JAG ANVÄNDA FRISKVÅRDSBIDRAG?

Ja, du kan använda friskvårdbidrag. Se information nedan för de olika portalerna/ leverantörerna (actiway, epassi, Benify).

Om du vill använda ditt friskvårdsbidrag via Epassi loggar du in på Epassi-appen och väljer SATS Volvo Cars som leverantör och skriver i den summa du vill använda och därefter bekräftar. Då får vi ett kvitto på din betalning skickat till oss och vi registrerar det på din SATS-profil. Din medlemsavgift dras sedan från ditt friskvårdsbidrag I första hand och när pengarna tar slut fortsätter vi att dra via autogiro.

Actiway: Vänd dig till vår kundservice ftg@sats.se och ange ditt personnummer samt summa du önskar använda. Vi loggar in och gör registreringen. Månadssumman dras från din pott tills den är slut, sen fortsätter medlemskapet att dras via autogiro från ditt konto.

Benify: Besök vår reception i VAK och betala hela summan 1800 kr med ditt kort i receptionen. Spara kvittot. Sen loggar du in på Benifys hemsida, och i sökfältet skriver du: "friskvårdskvitto". Följ instruktionerna vidare därifrån för att redovisa ditt kvitto och få tillbaka penarna in på ditt konto.

7. HUR FUNGERAR DET MED BETALNING?

Du betalar via autogiro eller går in på ett center och “slutbetalar” hela årskostnaden. Du kan också använda ditt friskvårdsbidrag, se fråga 3.

8. NÄR ÖPPNAR GYMMET?

Vi har öppnat SATS Volvo Cars 1 mars!

9. HUR LÄNGE GÄLLER DESSA PRISER?

Priserna kommer vara de samma tills vidare (150kr/ mån för volvokort och 20% rabatt på övriga SATS medlemskap).

10. HUR KOMMER GYMMET SE UT?

Gymmet är utrustat precis som en vanligt SATS center och är ca 330 kvm. Vi har även en gruppsal som kan användas när inga grupppass hålls. Längst in i gymmet har vi ett behandlingsrum där ni kan utnyttja er "rehab start" med en therapeut. 

Omklädningsrummen är för SATS medlemmar, cyklister och löpare får nyttja duscharna och bastun, dock inte förvara något i skåpen under dagen eller över natten. 

11. KOMMER DET FINNAS GRUPPTRÄNING?

Ja, till att börja med tre pass per dag, ett på morgonen, ett runt lunch och ett på eftermiddagen. Utbudet kommer vara varierat och enligt SATS standard.

12. KAN JAG UTNYTTJA SIMHALLEN PÅ SATS TORSLANDA?

Ja, om du har regionsmedlemskap. Du hämtar bara ut en biljett i receptionen på samma sätt som gruppträningsklasserna och visar den när du ska in i simhallen. Öppetiderna hittar du länkade till SLS hemsida från SATS Torslandas sida. Motionsim är de tiderna som gäller.

13. HUR ÄR ÖPPETTIDERNA? 

Måndag till fredag 05.00-22.00, lördag to söndag 09.00-18.00. Kontrollera din Volvo Cars access för att vara säker på att du kommer in. Se startsida för aktuella bemanningstider i receptionen. (Röda dagar är stängt och dag innan helgdag är öppet som en fredag). 

14. HUR KOMMER JAG IN I GYMMET?

Gymmet ligger precis till vänster när du kommer in i VAK personalentré på väst sidan. Du kommer in genom vita dörren med Volvo Cars access kort. In till gymmet scannar du din QR kod i SATS appen. Ska du vara med på gruppass checkar du in i receptionen med din QR kod i SATS appen och trycker ut en biljett till instruktören. 

15. KOMMER KONSULTER OCH DOTTERBOLAG PÅ VOLVO CARS OCKSÅ KUNNA UTNYTTJA GYMMET?

Alla konsulter som har en Volvo Cars mail samt access till VAK, restaurangpersonal Compass group samt Polestar. Fler konsulter kan komma att få access längre fram. 

16. OM JAG BLIR UPPSAGD PÅ VOLVO KAN JAG AVSLUTA MITT MEDLEMSKAP?

Ja, med 30 dagars uppsägningstid om du betalar med friskvårdbidrag/AG (ej regionsmedlemskap). Om du slutbetalat hela årssumman på ett center får du inte tillbaka pengarna. Maila in bekräftelse på uppsägning där namn och datum för uppsägning framgår, till volvocars@sats.se.

17. KAN JAG FRYSA MEDLEMSKAPET?

Ja! Se riktlinjer på SATS hemsida.

18. KOMMER DET VARA ETT MAXANTAL MEDLEMMAR SOM TAS IN?

Nej, inte i dagsläget. Ser vi att det blir väldigt stor efterfrågan på medlemskap så kommer vi hantera detta på ett bra sätt så att gymmet inte riskerar att inte kunna ta emot alla som önskar träna. Förhoppningen är att det blir fler gym i fler byggnader på sikt.

OBS: Se dock hur vi jobbar med Covid-19 restriktioner i p.25 nedan.

19. KAN JAG ÄNDRA MITT MEDLEMSKAP UNDER BINDNINGSTIDEN?

Du kan alltid uppgradera och nedgradera ditt medlemskap under bindningstiden. Har du betalat för ett helt år vid ett och samma tillfälle kan endast uppgraderingar göras. Uppgradering sker direkt medans nedgradering sker med 30 dagars varsel.

20. KAN JAG FÅ 20% RABATT OCH BARA VÄLJA ETT SATS CENTER?

Ja, kontakta oss så hjälper vi dig.

21. BEHÖVER JAG REGISTRERA BANKKONTO FÖR AUTOGIRO OM BELOPPET TÄCKS AV MITT FRISKVÅRDSBIDRAG?

Nej, dock behöver du säga till efter ett år att du vill säga upp medlemskapet annars löper medlemskapet på och du får en påminnelsefaktura om vi inte kan dra pengar från ditt autogiro. Vill du fortsätta medlemskapet skickar du in ditt bankkonto alternativt nya friskvårdspengar med ID.

22. KOMMER DET FINNAS PERSONLIGA TRÄNARE PÅ SATS VOLVO CARS?

Ja! För att boka din "PT start" gå in i SATS appen, tryck på + tecknet längst ner i mitten, välj PT-tillfälle och tryck på boka så kommer lediga tider upp. Om du vill träna med PT men inte har "PT start" kontakta vår reception eller maila till volvocars@sats.se, alternativt den PT du vill träna med direkt via Volvocars centersida.

23. HUR CHECKAR JAG IN MIG PÅ EN SATS ANLÄGGNING OCH PÅ SATS VOLVO CARS?

Genom att ladda ner SATS appen, logga in med din mejladress som användarnamn och ditt lösenord baseras på ditt personnummer (om ditt personnummer är 1983 11 30 blir lösenordet omvänd alltså 30 11 1983). I appen finns en QR kod som du kan blippa in dig med. För att komma in genom vita dörren använder du Volvo Cars access kort (se till att du har rätt access till byggnaden via Volvo Cars).

24. KAN JAG PROVTRÄNA GRATIS INNAN JAG KÖPER MEDLEMSKAP?

Ja, gå in via länken här. Du kan också signa upp ett medlemskap och träna 1 månad och utnyttja ångerrätten inom 21 dagar och bara betala för den månad som du tränat. 

25. HUR STÄLLER SIG SATS VOLVO CARS TILL TRÄNING UNDER CONONA-PANDEMIN?

Se senaste uppdateringar här

26. HUR BOKAR JAG MIN "REHAB START" ELLER ANNAN TID HOS THERAPEUT?

Boka via r alternativt kontakta terapeuten direkt via Volvocars centersida

27. BEHÖVER JAG TA MED EGEN YOGAMATTA TILL YOGAPASSEN?

Ja, du behöver ha med dig egen yogamatta samt annan utrustning som block och straps om du behöver det under passet. Under rådande pandemi har SATS valt att ta bort all utrustning som är svår att rengöra för att minska risken för smittspridning.

28. KOMMER DET VARA ETT MAXANTAL SOM FÅR VISTAS I GYMMET UNDER COVID-19 PANDEMIN?

Ja, 30 personer i gymmet och 6 personer i gruppsalen, totalt 36 personer får alltså vistas i våra lokaler.