Alla personliga tränare på SATS är utbildade och licensierade i sin yrkesform. I tillägg har SATS en unik internutbildning som säkrar att vi har de bästa personliga tränarna i branschen.

Oavsett mål eller träningserfarenhet kommer din PT kunna hjälpa dig att göra din träning motiverande och effektiv. Din PT är en professionell träningspartner som hjälper dig att nå dina mål samtidigt som du lär dig mycket om träning under resans gång. Personlig träning är ett härligt sätt att få ut maximalt av din träning. Har du väl börjat brukar det resultera i att du återkommer med jämna mellanrum.

En PT kan hjälpa dig med allt ifrån att komma igång med din träning till att lägga upp specifika träningsprogram för ett särskilda ändamål, t ex gå ner i vikt eller springa maraton. Hela SATS har cirka 1500 personliga tränare i Norden och finns därmed tillgängligt på alla våra träningscenter.

Så här fungerar det att träna med en PT

Din personliga tränare kan hjälpa dig med alltifrån individuellt anpassat träningsprogram till kostråd. Framförallt är din PT med dig under hela träningspasset. Dels för att se till att du gör dina rörelser rätt men också för att peppa dig att ta ut dig till max.

Behovsanalys ligger till grund för ditt träningsprogram

Inledningsvis gör din PT två olika typer av analyser: en behovsanalys och en kapacitetsanalys. I behovsanalysen frågar din PT om din träningsbakgrund, eventuella skador och sjukdomar, syfte och målsättning med träningen. I kapacitetsanalysen ser hen över din fysiska status genom att utföra relevanta tester. Baserat på den information som kommer fram skapas sedan ett personligt utformat träningsprogram.

Dokumentation och tester

Din PT håller också reda på dina framsteg genom att detaljerat dokumentera varje träningstillfälle t.ex. belastning, repetitioner, sträcka och tid. Dessutom har den personliga tränaren möjlighet att göra olika fystester, exempelvis kan du testa din kondition och kroppssammansättning.

Snabbare effekt med personlig träning

Få saker är så motiverande som att svart på vitt kunna konstatera att man har blivit starkare, fått bättre kondition eller gått ner i vikt tack vare den träning du har utfört. Så gott som alla som tränar med PT märker betydligt snabbare resultat än när de tränar på egen hand. Det bokade mötet med den personliga tränaren sporrar dig att ta dig till träningen även de dagar då motivationen tryter.

Träna med din PT ofta eller mer sällan - DU bestämmer!

Du bestämmer själv hur många gånger du vill träna med din PT. Har du aldrig provat tidigare så bör du åtminstone boka tre tillfällen. Vissa vill ha kontinuitet och träffas flera gånger varje vecka året runt. Andra tränar med en PT under en begränsad period för att sedan träna vidare på egen hand. Efter ett tag kanske det är dags igen för den motivationsinjektion som bara en PT kan ge dig.

"Min PT vet precis vad jag behöver för att nå dit jag vill. Han ger mig inte bara nya övningar utan även nya sätt att tänka kring upplägg, planering och fokus. Det motiverar mig att få så tydliga resultat" Rebecca Liljemark