Vi lanserar ett nytt system i cykelsalarna på många av våra gym. Du som deltagare kan följa hela träningspasset på skärmen och se din rekommenderade puls- och wattzon, med hjälp av data från ditt pulsband.

Intelligent Cycling - Få ut maximal effekt

Är du en av många medlemmar som gillar cykelklasser? Eller har du inte kommit igång med cykling än, men har funderat på att testa det? Nu erbjuder vi cykelklasser där du får tydligare översikt över din träning. Under passet får du se vilken puls- och wattzon du befinner dig i utifrån vad som rekommenderas på klassen - så att du vet hur du kan pusha dig själv för att få ut maximalt av klassen.

Innan klassen

  1. Ladda ner Intelligent Cycling från App Store eller Google Play.

  2. Registrera dig som användare.

  3. Hitta ditt personliga pulsbälte.

  4. Öppna appen, välj "Connect" längst ner i menyn och koppla till ditt personliga pulsbälte.

Ta med telefonen 

Om du vill följa din puls och watt samt få träningsstatistik och träningsdata från passet behöver du ha din telefon med dig. Du kan självklart delta även utan telefon, men då registreras inte informationen i appen. 

Tips! Du kan även överföra din träning från Intelligent Cycling-appen till Strava. Detta behöver göras innan klassen startar. 

Intelligent Cycling_1

*De flesta pulsband med bluetooth är kompatibla med appen. Vi rekommenderar dig att koppla ihop pulsbandet med appen hemma innan du besöker oss, eller utanför cykelsalen(om det är många med samma typ av pulsband som registrerar sig i appen samtidigt i salen). 

Under klassen

Så kopplar du upp dig till klassen

För att koppla upp dig till skärmen i cykelsalen behöver du ansluta via huvudmenyn i Intelligent Cycling-appen. Välj“Ticket to ride” och slå in Ticket to ride-koden som är synlig på skärmen i salen. Koden finns tillgänglig så fort instruktören har gjort programmet tillgängligt. 

Intelligent Cycling_2

Efter klassen

Så gör du för att se dina träningsresultat

Du kan ta del av din personliga träningsrapport i Intelligent Cycling-appen under“Workout History”. Du får då även se en träningskalender och en årsrapport. 

Intelligent_Cycling_3