Det finns många myter om hur det är att träna med en PT. Här tar vi död på fem av dem.

MYT NR 1

Myt: Bara personer som är vältränade och tränar mycket har en personlig tränare

Sanningen: Personer i alla olika faser av sin träning använder sig av en personlig tränare. En personlig tränare är lika användbar för en nybörjare som för någon med lång erfarenhet av träning. PT:n anpassar innehållet, övningarna och upplägget i träningspassen till din nivå och kapacitet för att hjälpa dig till nästa nivå, oavsett vilken nivå du startar på.

MYT NR 2

Myt: Bara rika personer har en personlig tränare.

Sanningen: Att träna med en personlig tränare är inte dyrt. Med vårt breda utbud av kortare tillfällen, duotillfällen, grupptillfällen och möjligheten att själv välja hur mycket du vill träna med en personlig tränare, så behöver det inte kosta särskilt mycket. Faktum är att en personlig tränare kan hjälpa dig att förbättra din hälsa och i längden få dig att spara pengar.

MYT NR 3

Myt: En personlig tränare är inte ett riktigt yrke. En PT behöver egentligen ingen utbildning.

Sanningen: PT-yrket har utvecklats mycket under de senaste åren och fler och fler av våra personliga tränare har yrket som heltidsarbete. Vi rekryterar bara personliga tränare från ett begränsat antal högkvalitativa utbildningar och vi jobbar kontinuerligt med att utbilda och coacha dem för att du som kund skall få den bästa hjälpen som finns, av riktiga proffs.

MYT NR 4

Myt: Det enda en personlig tränare gör är att skrika på mig att jobba hårdare.

Sanningen: Den klassiska "militärstilen" på personliga tränare är ett minne blott. Vi försöker fortfarande motivera dig, men enligt oss är en dialog ett mycket bättre verktyg för att uppnå detta. Om du däremot vill ha en tränare som skriker på dig kan du önska det, för det går såklart att ordna. Men i första hand försöker vi motivera dig på andra, snällare sätt.

MYT NR 5

Myt: En personlig tränare är bara bra om jag vill bygga muskler.

Sanningen: Ideal förändras och en önskan hos de flesta människor i dag är inte att se ut som en bodybuilder. Våra personliga tränare är utbildade för att hjälpa dig att sätta och nå dina mål. Oavsett om det är att bli ett par kilo lättare, bli av med dina svagheter eller bara förbättra din allmänna hälsa, vet de hur de ska hjälpa dig.